Усвојени Посебни програми намирења поверилаца предузећа у ликвидацији „Дирекције“ и „Скијалишта“

На данашњој седници Градског већа којом је председавао градоначелник др Слободан Миленковић између осталог разматрани су и прихваћени Посебни програми намирења поверилаца у ликвидационом поступку јавних предузећа „Дирекција за развој и изградњу града Врања“ и „Скијалиште Бесна Кобила“ у ликвидацији.

На овој седници су прихваћени и извештаји Комисија о реализацији пројеката по расписаним јавним позивима којима су додељена средства црквама и верским заједницама и финансирани/суфинансирани пројекти у областима  и јавног информисања и културе у 2022. години.

Градски већници су прихватили и предлоге Решења о именовању Комисија за контролу коришћења подстицајних средстава и доделу подстицајних средстава из буџета града у пољопривреди. Прихваћена је и одлука Комисије о додели подстицајних средстава у оквиру пројекта ,,Фонд за подстицај развоја пољопривредне производње у Врању“, као и Извештај о реализованим активностима у оквиру овог пројекта.

На данашњој седници Градског већа разматрани су и прихваћени и Нацрт Одлуке о измени и допуни Одлуке о изради друге измене и допуне Генералног урбанистичког плана, Предлог Решења о образовању Организационог одбора за реализацију манифестације „Борини књижевни дани“. Усвојен је и закључак којим се дозвољава продаја цвећа, сувенира и производа старих заната у Улици Краља Стефана Првовенчаног, у периоду од 4. до 8. марта. Продаја ће бити дозвољена искључиво у монтажним објектима за ту намену.

Подели: