У Врању обележен Међународни дан борбе против вршњачког насиља

У Врању је данас обележен Међународни дан борбе против вршњачког насиља у организацији Локалне мреже за борбу против вршњачког насиља. Овај дан сваке године се обележава последње среде у фебруару, под називом „Дан розих мајица“, у знак сећања на дечака из Канаде који је постао жртва злостављања, јер је у школу дошао у розе мајици како би пружио подршку мајци оболелој од карцинома дојке.

Град Врање посветио је посебну пажњу овом дану па је програм обележавања почео у понедељак 20. фебруара, а  наставља се до краја недеље бројним предавањима у основним и средњим школама.

Завршног дана у петак, 24. фебруара, у 11 сати у великој сали Скупштине града биће одржана трибина на тему „Вршњачко насиље није мој избор“. Тада ће се младима обратити и градоначелник Врања др Слободан Миленковић и заменица градоначелника Зорица Јовић. Такође, биће представљени и циљеви Радне групе за превенцију и борбу против вршњачког насиља, док ће у поподневним сатима бити одржана и представа “Дај себи прилику да ме упознаш“ , УГ “Нексус“ .

 

Подели: