Град Врање посветио велику пажњу превенцији вршњачког насиља

У великој сали Скупштине града одржана је трибина на тему „Вршњачко насиље није мој избор“. Присуствовали су представници Министарства просвете, директори, професори и ученици средњих школа којима су се обратили градоначелник Врања др Слободан Миленковић и заменица градоначелника Зорица Јовић.

Данас је у скупштинској сали града одражан завршни догађај обележавања Међународног дана борбе против вршњачког насиља. Град Врање оформио је Локалну мрежу за борбу против вршњачког насиља у чијој су организацији током целе недеље одржана предавања и едукације на ову тему.

-Услед евидентног пораста вршњачког насиља на територији града Врања, став градског руководства је да је неопходно да се овај проблем решава системским мерама и активностима, укључивањем свих релевантних чинилаца локалне заједнице – рекао је овом приликом градоначелник др Слободан Миленковић.

Заменица градоначелника Зорица Јовић истакла је да је Врање међу првим градова који је покренуо иницијативу да на овако отворен начин приступи решавању проблема вршњачког насиља. Она је истакла да су деца у фокусу и најбитнији када је ова тема у питању.

Предавање на тему „Вршњачко насиље није мој избор“ одржала је Јелена Тасић спољна сарадница за заштиту од насиља и педагог у Економско  – трговинској школи. Догађају су присуствовали ученици средњих школа са територије града.

Подели: