Отворена изложба „Путем суштине: Контемплације“ ауторке Јоване Стојанац

У Галерији Народног универзитета у Врању вечерас је отворена изложба „Путем суштине: Контемплације“ ауторке Јоване Стојанац.

Кроз призму субјективног доживљаја у сликама рађених у техници уља, акварела или цртежа Јована Стојанац сагледава мотив различитим идејним решењима. Најчешће су то фигуре жена у седећем положају загледаних у даљину пејзажа, или које лебде.

Постоји нека мистериозна чаролија у сликама којом је гледалац увучен у то пространство унутрашњег света уметнице. потеза стално мењајући просторну структуру у слици.

Јована Стојанац, рођена 1992. године у Шапцу, носилац је Вукове дипломе. 2010. године дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду  у класи проф. Влада Раичића и стекла је звање Дипломирани ликовни уметник. Мастер ликовног уметника – сликара је завршила на Факултету ликовних уметности у Београду, у класи професора Радомира Кнежевића.

Професионално радно искуство допуњено је педагошким радом у средњој школи као и руководилачким радом на позицији одговорног лица Народног музеја у Шапцу до марта 2022. године. Учествовала је на 45 групних и 3 самосталне изложбе.

Поштоваоцима ликовне уметности изложба ће бити на располагању до 20. марта 2023. године.

Подели: