Представом „Дај себи прилику да ме упознаш“ завршена недеља превенције вршњачког насиља у Врању

У Позоришту „Бора Станковић“ у Врању одржана је представа за основце „Дај себи прилику да ме упознаш“, Удружења грађана НЕКСУС у оквиру програма обележавња Међународног дана борбе против вршњачког насиља. Представа је намењена основцима и према речима Сузане Пантовић из Удружења грађана НЕКСУС обишла до сада 6 округа и 12 градова.

-Циљ ове представе је интеграција деце из мањинских група у образовни систем. Јако је важно да свако дете добије квалитетно образовање. Ову представу чини 10 глумаца – рекла је Пантовићева и истакла да учествују ученици Економско – трговинске школе. Учесници су предложени од стране њихових другова који су код њих препознали да радо помогну другоме.

Град Врање је од понедељка 20. фебруара до петка 24. фебруара орагнизовао низ активности у оквиру обележавња Међународног дана борбе против вршњачког насиља. Овом проблему је посвећена велика пажња. Формирана је Локална мрежа за борбу против вршњачког насиља а најављена је и израда Локалног акционог плана за сузбијање вршњачког насиља.

Подели: