За дане викенда облачно, али и даље топло време

За дане викенда очекује се облачно, али и даље топло време.

У суботу облачно, у већем делу земље са кишом. Више падавина очекује се у Војводини, западној и централној Србији. Релативно топло и углавном суво време задржаће се само још на југу и југоистоку земље. Киша ће увече прећи у влажан снег, прво у западној Србији, Београду, Срему и на југу Баната, а током ноћи и у осталим крајевима Војводине уз почетак стварања снежног покривача. Умерен и јак јужни и југозападни ветар биће у скретању на северозападни, осим на југу и југоистоку земље, где ће током целог дана дувати јужни. Најнижа температура од 2 до 11 степени, највиша од 10 на северу до 17 степени на југоистоку.

У недељу осетно хладније, осим на југоистоку земље где ће се и даље задржати умерено топло време. Током дана у нижим пределима киша и суснежица, док ће у вишим падати влажан снег уз повећање висине снежног покривача. На истоку и југу земље падаће киша. Интензивније падавине се очекују у другом делу дана и у току ноћи, нарочито у делу од југозападне преко централне Србије до јужног Баната, где ће пасти од 10 до 25 cm влажног снега, локално и више. Ветар умерен, понегде и јак, северни и северозападни, на крајњем југу јужни. Најнижа температура од 1 до 6 степени, највиша од 2 степена на северу и западу до 14 степени на југоистоку.

Благо смањење тегоба могу осетити хронични болесници, али се опрез ипак саветује особама са срчаним проблемима и астматичарима. Могуће метеоропатске реакције су проблеми са сном и главобоља. Саветује се и опрез у саобраћају.

Подели: