Дела Оливере Будимир пред врањском публиком

У Галерији Народног музеја у Врању организована је промоција књижевног стваралаштва Оливере Будимир. Оливера Будимир је рођена у Приштини. Дипломирала је на Вишој медицинској школи, санитарни смер, Универзитета у Београду. Радила је у Градској скупштини у Приштини. У Београд је избегла 1999. године, након нестанка њеног мужа.

Ауторка је представила своја дела. Њен књижевни опус броји четири романа: „Лавиринт живота“, „Пут облака“, „Увир на извиру“ и „Орхидеја и Албатрос“. Оливера Будимир је из Приштине, а од 1999. године живи и ради у Београду. Писањем је почела да се бави уочи рата 1999. године. До сада своје романе представила у многом градовима широм Србије и иностранству и наставља да на тај начин шири истину. Ненаметљиво, али сугестивно, кроз своја искуства, оставља сваком читаоцу право да донесе свој суд и закључак. После њених прочитаних  књига, сви се слажу да су написане из душе, јер из сваке речи извире истина.

Њена прва књига „Лавиринт живота“ представља предратни, ратни и послератни дневник. У рату на Косову и Метохији Оливера је изгубила мужа, нестао је. Годинама није знала да ли је жив или мртав. Нажалост испоставило се ово друго. Њен глас је глас истине и свих српских страдалника на Косову и Метохији.

Разговор је оплеменио музички наступ на гитари Оливериног брата, Љубисава Арсића. Организатор промоције књижевног стваралаштва Оливере Будимир је Културно – образовни центар Врање.

Подели: