За општину Трговиште од Владе Јапана вредна донација

У Влади Србије свечано су потписани донаторски уговори између Владе Јапана и Јавног комуналног предузећа „Комуналац“ из Трговишта, предузећа „Јединство“ из Бојника и основне школе „Витко и Света“ из Гаџиног Хана.

Три донације за основне потребе становништва, укупне вредности од 165.700 евра, биће искоришћене у циљу унапређења комуналних делатности, образовања и заштите животне средине.

– Овај пројекат који спроводимо са Владом Јапана је нешто што даје значајан допринос да се те локалне самоуправе са југа Србије приближе северу, приближе Београду, Новом Саду и другим развијенијим срединама наше земље. У последњих 20 година, Влада Јапана је кроз овакве пројекте и програме определила 500 милиона евра за разне кориснике у нашој земљи – истакао је државни секретар Драган Стевановић испред Министарства за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру.

Уговор о донацији, који је потписан са Јавно комуналним предузећем у Трговишту, обезбедиће контејнере за смеће, што ће значајно унапредити заштиту животне средине, која је од стране Владе Јапана препозната као једна од најважнијих области за развој и подршку.

Влада Јапана наставиће да пружа помоћ на локалном нивоу за добробит свих грађана Србије, стављајући акценат на руралне општине – закључио је амбасадор Јапана у Београду Такахико Кацумата.

 

 

 

 

 

Подели: