У Врању Вучић поручио да нам је потребна одговорна држава и људи који ће чврсто да чувају државне интересе

Председник Србије Александар Вучић данас борави у Пчињском округу. Након посете ханској општини, председник је на митингу у препуној Спортској хали у Врању, поручио да не говори као председник странке већ као председник Србије.

„Ретко да на оволиким скуповима говорим као председник“. Пониосан сам што сам започео турнеју разговора и сагледавања проблема у Пчињском округу“. Увек се посебно осећам у Врању, људи имамју огормну енергију, који воле своју Србију, рекао је Вучић.

Председник је поручио да је прва обавеза да чувамо државу Србију и националне интересе, али пре свега да чувамо мир и стабиллност.

Вучић се упитао и за кога градимо путеве и да нам је потребна озбиљна и одговорна држава, аистакао је и да је проблем што су плате у Београду и Новом Саду двоструке веће него у Врању, Лесковцу и Нишу.

„Разговарао сам јутрос са председницом Владе, министром финансија и председником Скупштине. Држава ће преузимати већа плаћања за три округа: Пчињски, Јабланички и Топлички округ. У свему ће југ имати највећу подршку“, рекао је Вучић.

Председник Србије навео је да нам је потребна одговорна држава и људи који ће чврсто да чувају државне интересе и воде политику и да сачувају Србију од немирних вода.

„Наслушали сте се увреда на рачун оних који воде Србију. Не могу да нам кажу да ништа није урађено, да је економија лошија. Економија напредује. Нисам задовољан брзином, али просечна плата у Србији биће хиљаду евра за две године, а просечна пензија 450 евра“, поручио је председник.

Председник Србије је у Врању рекао да неће потписати независност Косова.

„Знам на шта сам положио заклетву, на Устав Србије и на Мирослављево јеванђеље. Ја да будем онај који ће да им потписује независност Косова и Метохије нећу.  Нема предаје, нећемо признати независност ни фактички, ни де јуре“, рекао је данас у Врању председник Вучић.

Митингу у Врању присуствовали су: министар унутрашњих послова Братислав Гашић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, Дарко Глишић, председник Извршног одбора СНС, Драган Стевановић, државни секретар у Министарству грађевинарства, народни посланик Славиша Булатовић и градоначелник Врања Слободан Миленковић са сарадницима.

Подели: