Вучић обишао завршне радове на реконструкцији објекта Предшколске установе „Дечја радост” у Босилеграду

Председник Србије, Александар Вучић у посети је Пчињском округу. Након Врања, Бујановца и Трговишта Вучић је обишао и Босилеград. Повод његове посете овом месту је обилазак завршних радова на реконструкцији објекта Предшколске установе „Дечја радост”.

Вучића је дочекао председник општине Босилеград, Владимир Захаријев, као и бројни житељи овог места. Посети је присуствовао и министар унутрашњих послова Братислав Гашић.

Председник Босилеграда Владимир Захаријев уручио је кључ општине председнику Александру Вучићу и захвалио му се на свему. Вучић је први председник који је дошао у Босилеград после 1926. године по речима Захаријева.

Вучић је рекао да се поноси што је посетио Босилеград и да ће неколико ствари бити урађене у овој општини.

-Пут Босилеград – Трговиште ћемо да урадимо, имаћете добар пут којим ћете да се поносите. Поправићемо део пута до Власине. Најважнији је пут до Врања на томе ћемо да радимо – рекао је Вучић.

– Да би људи могли да остану на својим огњиштима морају да имају посао – рекао је председник и најавио субвенционисање.

Председник Вучић се захвалио на свакој врсти подршке. На крају обраћања је истакао да ће се радити пут ка Трговишту, ка Врању и обилазница око Босилеграда као и школа „Георги Димитров“. Након тога обишао је реновиране просторије вртића.

Пројекат „Реконструкција и доградња вртића Дечја радост“ општина Босилеград реализује уз финансијску подршку Kанцеларије за управљање јавним улагањима у вредности око 120 милиона динара. Овим пројектом омогућени су много бољи услови, како за боравак и одрастање малишана, тако и за рад запошљених у овој установи.

Поред изградње новог објекта за децу предшколског узраста завршава се и комплетна реконструкција зграде, намењена за боравак деце од 3 до 5 година, као и изградња јаслица. Капацитет вртића је за 128 детета, дограђена је површина од 931 метар квадратни, тако да сада укупна површна целог вртића износи 1.331 метар квадратни.

Подели: