ОШ „Предраг Девеџић“ у Врањској Бањи прославила свој рођендан

Основна школа „Предраг Девеџић“ у Врањској Бањи пригодним програмом обележила је Дан школе. Ученици трећег и четвртог разреда, као и ђаци од петог до осмог разреда учествовали су у приредби коју су припремили уз помоћ својих наставника Милице Стојиљковић, Горана Чворовића, Слађане Аризановић и Иване Антић.

На самом почетку обележавања приказан је филм о овој образовној установи, а након тога ученици од петог до  осмог разреда извели су представу рађену по мотивима филма „Лајање на звезде“, док су млађи основци извели неколико плесних тачака.

Директорка ове образовне установе, Весна Анђелковић, честитала је рођендан свима у школи и пожелела им пуно успеха у даљем раду.

– Данас када обележавамо рођендан наше школе, истакла бих да поред резултата у образовно васпитном процесу и резултата који наши ученици и наставници постижу на такмичењима, у последњих неколико година, школа је постигла и велике резултате у стварању услова за квалитетнији рад установе – изјавила је директорка Анђелковић.

У оквиру обележавања Дана школе похваљени су и награђивани ученици на такмичењима из свих предмета.

Рођендану ОШ „Предраг Девеџић“ присуствовали су: заменик председника ГО Врањска Бања, Марко Николић, директори образовних установа, запослени у школи, ученици, као и родитељи.

Основна школа „Предраг Девеџић“ у Врањској Бањи почела је да ради 1890. године.  Данашњи назив добила је по трагично страдалом дечаку из Врањске Бање на Сремском фронту у Другом светском рату, Предрагу Девеџићу.

Подели: