Само заједно побеђујемо у борби против рака дојке

„Заједно за живот!“ поручили су из Друштва онколошких пацијената на данашњи дан када се обележава Национални дан борбе против рака дојке. Тачно у подне пуштањем балона пружена је  подршка женама оболелим од канцера , а ученици ђачког паламента Гимназије у Врању, обучени у пинк мајице, направили су симбол борбе против ове врсте канцера.

Март је месец када се многобројним активностима обележава 20. март – Национални дан борбе против рака дојке. На тај начин се скреће пажња јавности на распострањеност болести и на подизање свести жена о значају превентивних прегледа у раном откривању болести. Друштво онколошких пацијената у Врању обележило је овај дан уз поруку “ Заједно за живот !“.

На платоу код Робне куће ученици ђачког паламента Гимназије у Врању, обучени у пинк мајице, направили су симбол борбе против ове врсте канцера са циљем  буђења свести о овој страшној болести, проналаску лека и информисању жена и тинејџерки о важности здравља груди и прегледа.

Обележавању Националног дана борбе против рака дојке прикључио се и Дом здравља Магнет МД, где су за најверније пратиоце Друштва онколошких пацијенана на ФБ организовани бесплатни ултразвучни прегледи дојке.

Подели: