Љубитељима писане речи представљен роман ,,Кад ђаволи полете“ Владимира Кецмановића

Друге вечери културне манифестације „Борини књижевни дани“ у камерној сали Позоришта „Бора Станковић“ љубитељима писане речи представљен је нови роман Владимира Кецмановића ,,Кад ђаволи полете“. Осим аутора, о роману је говорио теоретичар књижевности и књижевни критичар др Игор Перишић.

Јунаци, новог романа награђиваног писца су оличење данашње сурове реалности и света у коме живимо. Роман је проглашен за најбољу књигу на српском језику у 2022. години, а награда „Златни сунцокрет“ припала је Кецмановићу.

Промоцији романа присуствовали су: заменица градоначелника Зорица Јовић, градска већница за туризам и културу Изабела Савић, градска већница за социјална питања и локалну самоуправу Данијела Милосављевић, директор врањске библиотеке Зоран Најдић, Епископ врањски господин Пахомије, директори јавних установа и бројна публика.

Владимир Kецмановић дипломирао је на Филолошком факултету у Београду, на Kатедри за општу књижевност. Објавио је романе „Феликс“, „Топ је био врео“, „Сибир“, „Осама“ и многе друге. Kецмановићева проза доживела је више филмских, позоришних и драмских адаптација и преведена је на енглески, француски, немачки, мађарски и румунски језик. Сценариста је серијала „Сенке над Балканом“ и „Државни службеник“.

У оквиру манифестације „Борини књижевни дани“ 23. марта од 19 сати у врањском театру биће представљен роман ,,Звезда над празнином“ нишког писца Дејана Стојиљковића. Поред аутора, гости вечери биће и Миодраг Мића Миљковић, писац, сценариста и режисер, као и др Игор Перишић.

Подели: