Репертоар врањског позоришта и биоскопа

На репертоару Позоришта ,,Бора Станковић“ вечерас од 20 сати је представа ,,Министарка“, у режији Владимира Лазића и извођењу глумаца врањског ансамбла. Већ у недељу, 26. марта, на дечјој сцени од 12 сати је представа ,,Чаробњак из Оза“, у режији Александре Ковачевић.

У понедељак, 27. марта, на  вечерњој сцени врањски ансамбл извешће комад ,,Нечиста крв“, чију режију потписује Југ Ђорђевић.

Што се тиче биоскопског репертоара и ове суботе, 25. марта, биће приказана два филма. У преподневним сатима у термину за малишене је анимирани филм ,,Баш супер“. Реч је о анимираном филму у коме једанаестогодишња девојчица Хедвига, заљубљеник у игрице, открива да јој се живот окреће наглавачке када је приморана да замени свога оца као суперхероја града и то много пре него што је очекивала. Изазови пред којима се нашла много су већи него што је могла и да претпостави, а услед неспретних потеза отац се одлучује за рођака Адирана, као будућег хероја. Хедвига мора брзо да реагује, стоји у опису филма.

Истог дана у вечерњем термину, од 20 сати, љубитељи филмске уметности моћи ће да погледају најновије остварење домаће продукције, филм Луке Михаиловића ,,Индиго Kристал“. Реч је о драми која је у биоскопима почела да се приказује 9. марта. Прича је смештена у четири дана и прати Вука, тридесетогодишњег повратника из затвора који, гоњен самоубиством најбољег друга, покушава да спасе његовог млађег брата на вече годишњице самоубиства. Поучен искуством, Вук почиње свој пут асимилације у друштво успутно покушавајући да сазна због чега је пуштен две године раније. У овој савременој драми главне улоге тумаче Миодраг Радоњић, Денис Мурић, Нина Јанковић, Милош Петровић Тројпец, Милош Ђуровић, Павле Менсур, Матеја Поповић, Реља Деспотовић, Ђорђе Бибић, Горица Поповић. Kарте за позоришне представе и биоскопске пројекције могу се купити на билетарници позоришта.

 

 

Подели: