Убудуће смањење гужве на граничном прелазу Прешево – Табановце

Министар унутрашњих послова Републике Србије Братислав Гашић и министар унутрашњих послова Републике Северне Македоније Оливер Спасовски потписали су данас у Београду Меморандум о разумевању између владе две земље о мерама за унапређење кретања људи и робе преко заједничке државне границе.

Меморандум, који је потписан након пленарног састанка делегација влада Републике Србије и Републике Северне Македоније, олакшаће промет људи и робе преко државне границе, а посебно преко граничног прелаза Прешево – Табановце.

Потписани Меморандум допринеће смањењу гужви на граничним прелазима, посебно током туристичке сезоне,  што је у интересу грађана обе државе, као и свих који користе граничне прелазе између Србије и Северне Македоније.

Министри Гашић и Спасовски истакли су, током билатералног састанка, значај пријатељских односа и сарадње две државе, коју интензивно прате и добри односи српске и македонске полиције.

Потписивање овог Меморандума, како су нагласили, представља ново поглавље регионалних односа и повезивања два блиска народа.

Извор: МУП

Подели: