Након конференције „Србија – наша породица” заменица градоначелника Зорица Јовић поручила: Без рађања нема државе

Заменица градоначелника Врања Зорица Јовић учествовала је у раду Прве националне конференцији о породици „Србија – наша породица” одржане у Палати Србија у Београду. Циљ овог скупа који је окупио представнике из бројних градова и општина у Србији и Републици Српској и еминентне госте, био је да се сагледају демографски потенцијали и утврди шта још може да се уради у заједничком, најважнијем задатку за све нас – да се подрже и ојачају породице и да се рађа још више деце.

У напорима да помогне породицама и омогући добро економско окружење, град Врање годинама уназад стратешки делује како би створио што боље услове за будуће потомство. Различитим мерама пружена је подршка породицама са децом, као и онима који тек желе да оснују своје породице, а томе у прилог иду и подаци да број рођених беба у Врању расте из године у годину.

Организатор Прве националне конференције о породици ,,Србија – наша породица“ је Министарство за бригу о породици и демографију. На овом скупу говорили су проф. др Дарија Кисић, министарка за бригу о породици и демографију, Ана Брнабић, председница Владе Србије и Владимир Орлић, председник Народне скупштине. Ова конференција је била прилика да се представе заједничке активности Министарства за бригу о породици и демографију и Програма Уједињених нација за развој у области демографије. Такође, да се изнесу искуства и праксе јединица локалне самоуправе у спровођењу мера популационе политике и подршке у области породице и деце.

Један од учесника ове конференције био је и талентовани Матија Матић ученик седмог разреда основне школе у Лазареву који је надахнуто одрецитовао стихове песме „Не дирај ми мајку“.

Подели: