Богат позоришни и биоскопски репертоар

На репертоару Позоришта ,,Бора Станковић“  у уторак,  11. априла, биће изведена представа ,,4 зида или трагикомедија о карантину“ врањског театра. Представа је настала поставком омнибуса кратких драмских текстова из пера Бојана Тасића, Александре Јовановић и Нине Плавањац, чију режију потписује београдски редитељ Стеван Бодрожа. У представи играју глумци врањског позоришта: Ненад Недељковић, Радмила Kоцевска, Бојан Јовановић, Јелена Филиповић, Тамара Стошић, Марко Николић, Kристина Јањић Стојановић, Милена Стошић, Жетица Дејановић, Драган Живковић, Анђела Влајковић. У четвртак, 13. априла, на програму је гостујућа представа ,,Закасотина“, монодрама Драгана Боже Марјановића.

Што се тиче биоскопског репертоара и ове суботе биће емитована два филма.  Филм ,,Муње опет“ биће приказан у терминима од 18 и 20 сати, а  љубитељи домаће кинематографије моћи ће да погледају нове авантуре старих јунака култног остварења из 2001. године. ,,Прошле су године, а код Попа и Марета све је исто: нема девојака, нема кеша, нема ни доживљаја. Kао и увек, не разумеју се са светом и новом музиком која влада. Гојко цвета, краљ је Беча и успешни музички продуцент. Управо је избацио нови хит певачице Миле Силе. Међутим, део песме је „позајмљен“ од школских другара. Истовремено великодушни Гојко организује прославу годишњице матуре у Бечу јер велика већина одељења живи по свету. Зна се ко једини није позван! Старе ране се не заборављају. Поп и Маре, бледи као креч, морају у Беч. На путу ће срести младе шампионе хемије и разне колоритне особе/сподобе, међу којима и бившу разредну Смиљу Тортуру. Нека авантура почне, опет“, поручују из продукције. Главне ликове у овој комедији тумаче Сергеј Трифуновић, Борис Миливојевић и Никола Ђуричко.

У термину за малишане, од 12 сати биће приказан анимирани филм ,,П’Астањан и три Њушкетара“. П’Астањан је млади мачевалац који сања да се придружи легендарним Њушкетарима. Након што су доказали своје вештине и зарадили  поверење краља, он и Њушкетари морају да бране краља од тајне завере злог кардинала Ришељеа који планира да преузме власт. У 89 минута малишани ће уживати у анимираној авантури која се у биоскопима појавила пре само десетак дана. Kарте за позоришне представе и биоскопске пројекције могу се купити на билетарници позоришта.

Извор: Сајт града Врања

Подели: