„Чиста Србија“ стигла и у Дубницу – градоначелник др Миленковић обишао почетне радове на изградњи фекалне канализационе мреже

У селу Дубница почиње реализација пројекта „Чиста Србија“. Градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима, обишао је почетне радове на изградњи фекалне канализационе мреже у овом селу у дужини од 5.922 метра.

Село Дубница важи за једно од највећих села на територији града Врања. У њему живе вредни домаћини који се углавном баве пољопривредом. Задовољни су улагањем у њихово село јер како кажу његов развој је шанса да млади остану на својим огњиштима, а добра и уређена инфрастуркутура је предуслов за то. Након добијања водоводне, на ред је дошла и изградња канализационе мреже.

-Такође, паралелно се изводе радови на изградњи канализационе мреже у селима Давидовац, Доњи Вртогош, Горњи Вртогош, и на траси ка селу Содерце. У наредном периоду, планирана је изградња канализационе мреже у Горњем и Доњем Нерадовцу и у селу Стропско, у дужини од 10 км. Такође, у оквиру пројекта ,,Чиста Србија“, у више улица у граду истовремено се изводе грађевински радови на замени старе и увођењу нове канализационе мреже. Након завршетка овог захтевног пројекта планира се уређење водоводне инфраструктуре, како у граду, тако и приградским насељима и околним селима. За овај изузетно важан пројекат у току је припрема пројектно-техничке документације – рекао је градоначелник др Миленковић.

У Дубници која броји око 800 становника обновљен је и Задружни дом који се простире на око 500 метара квадратних.

 

Подели: