Заувек је наше, само оно што дамо другоме – Јова Ристић “Наш херој“ из Врања

Jова Ристић из Врања, фудбалски тренер и хуманитарац кога сви познају као Јоцу предложен је за Хероја 2022. годинe на конкурсу   “Наш херој“ који организује Делегација Европске уније у Србији.

Циљ конкурса је промоција прича о људима из свакодневног живота, који нису медијски експонирани, за које нисмо чули, или смо недовољно чули, а својим делима су допринели заједници у којој живе.

Скоро све друштвене мреже ових дана увелико су преплављене линком за номинацију Jове Ристића из Врања, фудбалског тренера и хуманитараца који је номинован за Хероја 2022. године на конкурсу који организује Делегација Европске уније у Србији са циљем да се промовишу људи из свакодневног живота, који су својим делима допринели заједници у којој живе. Разговор са Јоцом о овој номинацији и његовом животу започињемо на  месту са којег је и кренула његова фудбалска каријера пре 36 година.

Јоца и његови мали фудбалери су главни волонтери на промотивним штандовима. Организују акције прикупљања новца за лечење болесне деце и омладине, али и прикупљања хране за болесне и старе. Сарадник је готово свих удружења које се баве хуманитарним радом, активан у акцији којом се помаже једна породица и 100 људи. Не зна се тачан број хуманитарних акција у којима је учествовао и број људи којима је помогао. Његов циљ је, како сам каже, да децу научи фудбалу, али да поред фудбала науче да буду пре свега добри људи који неће окренути главу када виде неку муку.

Несебичну помоћ и подршку Јоци пре свега пружају супруга Биљана и ћерке Исидора и Јована.

Захвалан сам свима, срце ми је пуно када видим колико људи подржава све оно што радим, истиче Ристић и поручује да је заувек наше само оно што дамо другоме.

 

Подели: