Помоћник градоначелника Милан Илић потписао уговор за замену котла у ОШ „Бранислав Нушић“ у Ратају

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је уговорe са представницима 27 локалних самоуправа за замену котларница у јавним установама и 19 локалних самоуправа за замену индивидуалних ложишта, којима се додељују средства у складу са овогодишњим конкурсом Министарства.

„И ове године ћемо, у циљу побољшања квалитета ваздуха, спровести значајне пројекте у многим градовима и општинама широм Србије. Посебно бих скренула пажњу да ћемо велике пројекте радити у градовима који бележе прекорачење прописане граничне вредности загађујућих материја у ваздуху. Мени је посебно драго што котларнице мењамо и у великом броју школа, вртића, домова здравља широм наше земље, што ће најмлађим и најстаријим суграђанима донети и боље грејање и чистији ваздух“, рекла је министарка заштите животне средине Ирена Вујовић.

У циљу побољшања квалитета ваздуха, МЗЖС је ове године определило 220 милиона динара за суфинансирање замене котлова у јавним установама и 170 милиона динара за суфинансирање замене индивидуалних ложишта.

У име Града Врања, уговор је потписао помоћник градоначелника Милан Илић. „Од министарства смо добили 8.205.000 динара за суфинансирање пројекта замене котла на чврство гориво, котлом на еколошки прихватљивије гориво у ОШ „Бранислав Нушић“ у Ратају. Ми ћемо за реализацију пројекта из градског буџета издвојити додатних пет милиона динара, тако да је укупна вредност радова преко 13 милиона динара “, рекао је Милан Илић.

 

Подели: