,,Пажљивкова смотра 2023“ – Научимо децу безбедном понашању у саобраћају

Другу годину за редом Врање је домаћин четвртог по реду Регионалног такмичења  ,,Пажљивкова смотра 2023“ од укупно 12 колико је планирано да се реализује. Свечаном отварању присуствовао је Бранко Стаматовић, директор Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије. Данашње такмичење окупило је око 450 деце, предшколаца и ученика првог и другог разреда из Врања, Бојника, Владичиног Хана, Лебана,Сурдулице и Трговишта.

Спортска хала у Врању данас је била испуњена добрим знањем, али и дечијом грајом и осмесима. Предшколци и ученици првог и другог разреда основних школа били су учесници Регионалног такмичења “Пажљивкова смотра 2023“.

Другу годину за редом Врање данас је било домаћин четвртог по реду Регионалног такмичења “Пажљивкова смотра 2023“ од укупно 12 колико је планирано да се реализује.

Агенција за безбедност саобраћаја ове године спроводи смотру у сарадњи са 71 локалном самоуправом. Учествовало је  преко 90 хиљада деце.

Од најранијих дана потребно је едуковати децу како би изградила културно понашање и безбедне ставове додао је Стаматовић. Шест градова је са око 450  такмичара било данас на истом задатку.

Овом смотром смо у великој мери едуковали децу али и обновили градиво са родитељима, васпитачима и учитељима додао је Ристић и нагласио да је суштина Националне стратегије за безбедност саобраћаја да до 2030. године изађемо са подацима у којима неће бити погинуле деце у саобраћају.

 

Подели: