Наше мало нашој суграђанки Јелени Петковић значи живот

Врањанки Јелени Петковић потребна је наша помоћ, како би пребродила и победила опасну болест која прети да јој угрози живот.

Јелена је рођена 1998. године, била је нормална и здрава беба, а касније и дете, све до момента када је болест почела да показује своје прве знаке. Све је кренуло од безазлених болова у кичми, али не у толикој мери да би се могло наслутити да ће прерасти у озбиљан проблем који ће јој отежати живот и здравље. Трпела је болове, мислећи да је пролазног карактера и да није ништа опасно, јер је у народу уобичајено да не придају значај мањим боловима, у стилу: „Проћи ће“. Међутим, болест је напредовала подмукло. Почела је да јој изазива несносне болове и да је криви, све више тера на неправилно држање. Наравно, потражила је помоћ лекара. Дијагноза је: узнапредовала сколиоза која јој криви и увија кичму, деформитет целог кичменог стуба, десна рука спала и вуче на десну страну доле, прикљштење нерава око можданог нерва и још много придружених промена због болести. Овде у Србији су одбили захват зато што спада у високоризичну операцију, ризичну по живот. Јелена је била приморана да помоћ потражи ван граница Србије и нашла је лекаре у Турској, на клиници Ацибаден чији лекари су, након извршеног прегледа, заказали операцију, али која кошта  23 хиљаде евра које Јелена нема.

Операција јесте комплексна и скупа, али је једино решење да Јеленина агонија престане. Болест коју Јелена има, уколико се не оперише, може довести до већег накривљења и увртања кичменог стуба који ће изместити унутрашње органе и довести до фаталног исхода. Болест свакога дана напредује.

Јелена је млада особа и морамо јој помоћи да оздрави.

Помозите Јелени да победи

Динарски рачун:
265-3300310020010-23
Х.О.“Веритас“, Помоћ Јелени

Подели: