Обележавање Светског дана и Недеље Црвеног крста од 8. маја

Светски дан Црвеног крста 8. мај и Недеља Црвеног крста, која се ове године обележава од 8. до 15. маја у складу са опредељењем Међународне федерације друштaва Црвеног крста и Црвеног полумесеца, Црвени крст Србије обележиће слоганом ,,Све што чинимо, чинимо од срца.“ Кампања обележавања Светског дана и Недеље Црвеног крста има за циљ да повеже људе кроз једноставна дела хуманости и позове и подсети наше суграђане да могу својим гестом, делом и добром вољом учинити свет хуманијим и бољим местом за живот.

-Ове године желимо да се фокусирамо на људе у нашим заједницама, волонтере и запослене Црвеног крста, који скоро увек први иступе и подрже оне којима је потребна помоћ. Запослени и волонтери Црвеног крста реализују активности поштујући принципе организације који постају њихова лична убеђења. На тај начин све што чинимо, чинимо од срца. Светски дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца је прилика да се промовише интеракција између радника Црвеног крста и средина у којима делују, како реагују на кризе, помажу у иницијативи заједнице или посећују и помажу своје комшије – било да обављају своје дужности као волонтери Црвеног крста или професионалци – поручују из Црвеног крста Србије.

Црвени крст Врање ће бројним активностима обележити овогодишњу Недељу Црвеног крста, а између осталог ће одржати седницу Скупштине, поводом 11. маја Националног дана добровољних давалаца крви приредити свечано уручење знакова признања за заслужне појединце и колективе, организовати пријем за пензионере и волонтере, учествовати на Дечијем Фестивалу, организовати такмичење из прве помоћи и обилазак сеоских домаћинстава, реализовати бројне едукативне радионице у основним и средњим школама, као и традиционалну акцију „Пакет за новорођену бебу“ и др.

Извор: Сајт града Врања 

Подели: