Радионица о програмирању и буџетирању јавног здравља у Врању

Град Врање домаћин је регионалне радионице на тему програмирања и буџетирања програма јавног здравља на нивоу локалне самоуправе, коју организује Стална конференција градова и општина. Након одавања поште свим страдалим у недавним трагичним догађајима, добродошлицу су присутнима пожелели градски већник за здравство и саветник градоначелника за здравство Александар Стајић и др Мирољуб Станковић.

-Веома ми је драго што се данашња радионица одржава у нашем граду и што имам прилику да присуствујем оваквом скупу. Надам се да ће нам информације које будемо чули бити од велике користи, тим пре јер је једна од главих тема буџетирање програма у здравству на локалном нивоу – рекао је већник др Александар Стајић.

-Тема којом ћемо се данас бавити веома је важна за јавно здравље сваке локалне самоуправе. Сматрам да би овакве радионице требало организовати у свим јединицама локалне самоуправе на територији Републике Србије и верујем да ћемо имати много мање проблема у здравству – истакао је др Станковић.

Радионица је намењена представницима локалних самоуправа, Дома здравља, ОЦД, Завода за јавно здравље у Врању, као и свим актерима јавног здравља на локалном нивоу који могу бити корисници буџета за ову намену. Oву активност СКГО реализује у оквиру пројекта „Партнерство за добру локалну самоуправу“ који подржава Влада Швајцарске.

Извор: Сајт града Врања

Подели: