Одржан други „Дијалог младих са градоначелником“

У Врању је данас одржан други „Дијалог младих са градоначелником“. Реч је о догађају који се други пут организује у нашем граду, али први пут у организацији Удружења младих ,,Наш свет, наша правила“ у сарадњи са Канцеларијом за младе града Врања. У дијалогу са младима осим градоначелника, др Слободана Миленковића, учествовали су заменица Зорица Јовић, градски већник за буџет и финансије Бојан Костић, градски већник за омладину и спорт Ненад Ђорђевић и координатор КЗМ Лука Трајковић.

Циљ данашњег дијалога био је да млади у директном разговору са градоначелником и доносиоцима одлука изразе своја размишљања, своје проблеме и могућа решења тих проблема, како би заједнички допринели да се положај младих у Врању побољша. Поздрављајући присутне, градоначелник Миленковић изразио је задовољство што још једном има прилику да се сусретне са младим суграђанима и чује њихове ставове, потребе и предлоге. – Веома сам поносан јер смо након прошлог дијалога са младима успели да реализујемо неке од предлога, пре свега да формирамо Локалну мрежу за борбу против вршњачког насиља. То смо ставили у функционалне оквире, оперативно активирали и сада можемо са поносом рећи да смо једна од ретких локалних самоуправа која има и скупштинску одлуку која се тиче мера у борби против вршњачког насиља – рекао је између осталог градоначелник. Он је додао да је било још питања о којима се разговарало, пре свега када су у питању омладинска политика, простори и садржаји за омладину, као и један од најважнијих проблема, а то је запошљавање младих. – Сматрам да смо од прошлог сусрета са младима, а то је пре неких шест месеци,  кренули са неке позиције и да је већи број тада изнетих захтева реализовано. Такође, управо је расписан и Конкурс за финансирање или суфинансирање програма и пројеката за реализацију Акционог плана за младе. Данас поново желим да чујем шта је то још што мучи младе у нашем граду – истакао је градоначелник Миленковић и осврнуо се на образовне капацитете, запошљавање младих, израду пројектно техничке документације за изградњу омладинског центра и остала питања важна за останак младих у Врању.

-Ту смо да вас саслушамо и да видимо колико смо у могућности да вам изађемо у сусрет – казао је градоначелник. У име Удружења младих ,,Наш свет, наша правила“ Ђорђе Стојановић подсетио је да се ,,Дијалог младих са градоначелником“ реализује у оквиру пројекта ,,Локална сарадња младих за развој омладинске политике у Врању и Бујановцу“, који подржава Београдска отворена школа уз помоћ Шведске.

У дијалогу са градоначелником и његовим сарадницима, млади су изнели проблеме, али и могућа решења у три тематске целине, а то су омладинска политика, здравље и безбедност младих и запошљавање.

Извор: Сајт града Врања

Подели: