Повереник Мариновић у посети Врању

У Великој сали Скупштине Врања, одржана je обука лица за заштиту података о личности за спровођење Закона о заштити података о личности којој је присуствовао Милан Мариновић, Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

Обуци су поред Милана Мариновића, повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности  присуствовали и представници Службе Повереника, као и овлашћена лица за заштиту података о личности из више од 40 јавних установа са подручја града Врања. Присутне је у име града Врања поздравио, Дејан Тричковић, председник Скупштине града Врања.

Обуку ће спроводити  представници Службе Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, уз подршку мулти-донаторског пројекта “Подршка јачању владавине права у Републици Србији“ финансираног од стране Европске Уније и немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој за чију имплементацију је задужен ГИЗ.

О значају пројекта говорио је Никола Ружичић, саветник ГИЗ-а на пројекту јачања владавине права у Републици Србији.

Теренске обуке, које се у склопу пројектне подршке реализују у 15 одабраних јединица локалне самоуправе, посебно су значајне за подизање капацитета заштите података о личности. Поред обука, у одабраним јединицама локалне самоуправе биће ораганизоване и  панел дискусије на тему заштите личних података, са циљем  подизања свести шире јавности и информисања грађана.

Подели: