Завршен скуп „Србија наде“ у Београду. Председник Александар Вучић поручио „Србијо, хвала!“

Скуп „Србија наде“ одржан је на платоу испред Народне скупштине у Београду. Народу који се окупио у великом броју из целе Србије и региона обратио се председник Александар Вучић који је истакао је да су нам јединство, заједништво и уједињеност потребнији него икада.

Поручио је да је најважније питање за друштво, које се чуло после трагедија 3. и 4. маја, које је поставила мајка једне од убијених девојчица – чему смо учили децу, чему их учимо данас и шта ћемо да их учимо сутра и додао да децу треба да учимо заједништву, а не поделама.

-Бескрајно вам хвала што сте у оволиком броју дошли на плато испред Дома Народне скупштине, што киша која цео дан пада није вас отерала одавде, показали сте колико сте упорни и спремни да се борите за нормалну и пристојну Србију, бескрајно вам хвала на томе – поручио је председник Вучић и рекао да данас морамо да разговарамо у тишини и да покушамо да чујемо и питање и одговоре, сваку муку коју заједно осећамо и сваки страх и сумњу, јер смо то дужни деци коју смо изгубили и сваком детету коме треба да помогнемо да порасте, јер од нас овде добрим делом зависи где и како ће расти.

Истакао је да морамо да видимо да ли ћемо децу учити мржњи или љубави разумевању или свађама, поделама или заједништву и  хоће ли сутра говорити да су једни народ и елита, а други руља и сендвичари, једни унижени, а други узвишени и да ли ће знати да кажу добар дан, хвала и молим, или су  други непријатељи које треба уништити јер се разликују.

Председник Вучић изјавио је да ће после скупа „Србија наде“ бити одржана седница Савета за националну безбедност поводом најновијих дешавања на Косову и Метохије.

Председник Вучић је истакао да је ово последње вече да се обраћа као председник Српске напредне странке и поручио да је за дијалог и разговор, али да прелазних влада неће бити. Нагласио да је 11 година служио свом народу верно и одано и можда верније и оданије него што неко може да замисли и зна.

„Ових 11 година сам и на челу СНС, најбоље и највеће странке дивних домаћина, поштених људи, оних који су променили Србију – од закатанчених фабрика довели у земљу инвестиције. Земља у којој је плата била 320 евра до 740 евра и која ће за две године бити 1000 евра, до пензије која ће за две године бити 540 евра – то смо заједно урадили“, рекао је председник Вучић.

Захвалио се вечерас грађанима на томе што су се окупили на скупу „Србија наде“ у Београду и објавио видео снимак на којем се види велики број људи.

„Србијо, хвала!“, написао је Вучић на Инстаграм налогу „buducnostsrbijeav“ испод снимка. Скуп „Србија наде“ завршен је око 20.30 сати песмом „Ово је Србија“.

Извор: ТВ Пинк, Танјуг

Видео: ТВ Пинк

 

 

Подели: