Светом архијерејском литургијом почело обележавање градске славе

У Саборном храму Свете Тројице у Врању у току је Света архијерејска литургија, коју служи епископ врањски господин Пахомије са свештенсвом, поводом обележавања Духовског понедељка – градске славе. Присуствује руководство града Врања на челу са градоначелником др Слободаном Миленковићем, као и велики број грађана.

Након литургије, у 10.30 сати, крећу литије улицама града. Колона ће кренути од Саборног храма и улицом Краља Стефана Првовенчаног доћи до зграде Скупштине града. Литије потом иду Партизанском и улицом Иво Лоле Рибара. Централним градским шеталиштем, колона се враћа до Споменика жртвама бугарског окупатора, на кружном току, и назад до Саборног храма, где ће у 11.30 сати бити обављено резање славског колача. Након пригодног програма, у 12.00 сати у порти Храма, за присутне вернике и госте биће приређена трпеза љубави. Сат касније, у 13 сати, у сали Начелства, руководство Града организује свечани пријем.

Телевизија Врањска плус посветила је програм обележавању градске славе, те можете пратити обележавање Дуковског понедељка на нашем каналу.

Подели: