Приказан документарни филм „Портрет 243. механизоване бригаде“

Документарни филм  „Портрет 243. механизоване бригаде“, редитеља Драгољуба Елчића, након Београда, Ниша, Новог Сада представљен је синоћ и у Врању. Кроз овај документарни филм приказан је историјски развој али и значај саме бригаде. „Портрет 243. механизоване бригаде , урађен је под покровитељством Министарства одбране и Војске Србије.

Након пројекције у Београду, Нишу, Новом Саду, филм „Портрет 243. механизоване бригаде“ представљен је синоћ и у Врању. Пројекцији филма присуствовали су, бригадни генерал Новица Петровић, командант 4. бригаде Копнене војске, представници СУБНОР-а, Војске Србије и грађани.

Вредности које су красиле ову јединицу биле су храброст и пожртвованост, истакао је у свом обраћању, потпуковник Игор Милановић.

243. механизована бригада одиграла је значајну улогу у одбрани земље од НАТО агресије 1999. године.Од 1945. до 2004. године бригада је имала јако буран живот, поручио је сценариста филма,  генерал мајор Драган Колунџија и са поносом истакао да је овај филм веома значајан не само за њега већ и за целу бригаду.

Докуменатарни филм „Портрет 243. механизоване бригаде“, урађен је под покровитељством Министарства одбране и Војске Србије.

Фото: Врањска плус

 

Подели: