Низом активности обележен Светски дан избеглица

Поводом  Светског дана избеглица који се обележава 20. јуна, Група за децу и младе „Индиго“, у сарадњи са Канцеларијом за младе у Врању уз подршку Међународне организације за миграције и UNHCR-a, Високог комесаријата за избелице организовали су у Спортској хали у Врању дружење за децу из Врања и Украјине.

Циљ данашње активности било је добро дружење пре свега али и  боље упознавање са сличностима и разликама које постоје између наше и културе земаља из којих потичу избеглице, као и упознавање, развијање заједништва и спортског духа.

Догађај је организован у оквиру пројекта „Културна оријентација и размена у јужној Србији“, који спроводе Група за децу и младе „Индиго“ у партнерству са канцеларијама за младе из Врања, Бујановца, Прешева и Босилеграда и Филозофским факултетом из Ниша.

Осим надметања у фудбалу и одбојци, организована је и “Игра  без граница“ за најмлађе учеснике. Волентерке  Канцеларије за младе су у великој мери дале свој допринос око организације али и реализације данашње активности,  као и ученици основних школа “Радоје Домановић“ и “Светозар Марковић“.

Пројекат се спроводи у сарадњи са Међународном организацијом за миграције  уз подршку Швајцарске.

 

Подели: