Професор др Јован Љ. Јањић даривао књиге матурантима ОШ „Бранислав Нушић“ у Ратају

Професор др Јован Љ. Јањић, некадашњи ђак и наставник ОШ „Бранислав Нушић“ у Ратају, који је поред осталих и написао књигу о њој, сваког јуна матурантима, дарује своје књиге са посветом. Тако је било и ове године.

На почетку се свршеним основцима најпре обратио директор школе Слађан Јањић, који им је пожелео пуно успеха на предстојећем завршном испиту, а онда и гост Јован Љ. Јањић, који је говорећи о минулим временима начинио својеврсни времеплов школе и учених Ратајчана.

Ученици нису крили задовољство, који су са пажњом слушали излагање овог научног радника, који им је поручио да верују у себе, у своје способности, да буду пре свега добри људи и да никад не забораве одакле су потекли.

Ове године, укупно је три ученика понело диплому „Вук Стефановић Караџић“, а титулу ђака генерације припала је ученику Луки Младеновићу.

Директор школе Слађан Јањић поделио је најбољима књиге, у знак сећања на осмогодишње образовање. Тако су се у рукама ученика нашла ванвременска дела, али и хит наслови савремених аутора. Ове наслове обезбедила је школа.

Драгом госту школа је поклонила уметничку слику у знак сећања и пажње на наше дугогодишње дружење. Овај гест изазвао је најдубљу емоцију код њега.

Као и претходних година, професору Јањићу захваљују се на дивном гесту и поручују да га жељно ишчекују наредне године.

 

 

 

 

Подели: