Анкета поводом израде Акционог плана за одрживу енергију и климу (SECAP)

Поводом израде Основног инвентара емисија гасова са ефектом стаклене баште и Процене ризика и рањивости на климатске промене, као саставног дела SECAP-a, позивају се грађани Врања да се укључе у процес израде овог важног документа,  учешћем у анкети за коју је постављен линк на крају текста.

Имајући у виду да је Град Врање донео одлуку о приступању највећој светској иницијативи која окупља градове посвећене климатским и енергетским циљевима – Повеља Градоначелника за климу и енергију (Covenant of Mayors for climate & energy), овим путем позивају се грађани да се укључе, како би заједно појачали наше климатске амбиције и обавезали се на спровођење акција темпом који наука диктира, а у заједничким напорима да се задржи глобални пораст температуре испод 1.5° C – што је највећа амбиција Париског споразума.

Визија је да до 2050. године сви живимо у декарбонизованим и отпорним градовима са приступом доступној, безбедној и одрживој енергији. Као део иницијативе Повеља Градоначелника наставићемо да смањујемо емисије гасова стаклене баште на нашој територији, повећавамо отпорност, припремамо се за штетне утицаје климатских промена и боримо са енергетским сиромаштвом, као једном од кључних акција за спровођење праведне транзиције.

Након што је утврђен  Основни инвентар емисија гасова за ефектом стаклене баште и израђена Процена ризика и рањивости на климатске промене нашег града, желимо да вас замолимо да издвојите неколико минута вашег времена и попуните онлајн анкету коју вам овим путем достављамо.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfl2SwhXnGYQUPC_T_kAxYn8hY25pK8o1fzCU5uuBXHCs9Zww/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&usp=mail_form_link

Извор: Сајт града Врања

Подели: