Градоначелник Врања др Слободан Миленковић обишао завршне радове у Софкиној улици

Програмом  “Чиста Србија“ дефинисана је траса реконструкције фекалне и канализационе мреже у Софкиној улици, која је добила име по Бориној јунакињи из дела “Нечиста крв”  и важи за једну од најлепших улица у Врању због цвећем украшених дворишта.

Реч је о великом  капиталном пројекту чија је вредност радова 70 милиона евра, додаје Миленковић. Осим Софкине улице у пројекат су укључене и улице из  ужег центра града. Град Врање је финансирао реконструкцију водоводне мреже као и  покоцкавање  улице у  износу од 3,8 милиона динара док је фекална канализација рађена у оквиру програма “Чиста Србија“

Милена Пешић, председница МЗ “Кусо блато“ и Драган Благојевић,  мештанин Софкине улице, захвалили су се градоначелнику и целокупном руководству града на свему што је до сада урађено у овој улици дугој 250 метара. Била је ово и прилика да од Чедомира Марковића, архитекте и надзорног органа чујемо докле се стигло са радовима у Баба Златиној улици.

Завод за заштиту споменика културе из Ниша дао  је позитивно мишљење на изведене радове у Баба Златиној улици, истакао је Марковић.

 

Подели: