Министарка здравља Даница Грујичић у Босилеграду – уручени кључеви амбулантних возила и медицинска опрема

Министарка здравља Даница Грујичић присуствује церемонији примопредаје медицинске опреме и амбулантних возила у Босилеграду које у оквиру пројекта „Aid“ донира Кина здравственим установама у Србији.

Присутнима су се обратиле министарка здравља Даница Грујичић и амбасадорка Кине у Србији, Чен Бо, које су уручиле кључеве амбулантних возила за осам здравствених установа.

– Опрема је захваљујући нашим пријатељима из Кине, стигла у Босилеград, Трговиште, Ниш, Шид, Кладово и Београд. Захвалност пре свега упућујемо амбасадорки Кине у Србији, Чен Бо, која и овог пута са нама дели радост због овог дара. Кинеско пријатељство осетили смо посебно током пандемије, али се та сарадња на пољу здравства наставила и унапредила о чему сведочи и овај данашњи сусрет – истакла је министарка здравља Даница Грујичић и додала да је потребно да услови лечења буду једнаки за све и да мале средине попут Босилеграда могу да понуде својим становницима добру здравствену заштиту и могућност да своје здравље контролишу и чувају.

Вредност ове донације је 3,6 милиона динара.

Примопредаји медицинске опреме и амбулантних возила у Босилеграду, присуствовао је градски већник за здравство из Врања, др Никола Поповић.

 

 

Подели: