Лајк за спорт, лајк за Богдана Стојковића такмичара Карате клуба Врање

Богдан Стојковић je такмичар Карате клуба Врање и тренира овај борилачки спорт пуних 13 година. Ђак је Економске школе у Врању, трећа година на смеру финансијски администратор и врло добар је ученик. Карате је почео да тренира захваљујући свом млађем брату који је први заволео овај спорт, а како нам је рекао, док је био мали, обожавао је да гледа филмове у којима је главни лик био чувени Брус Ли, мајстор борилачких вештина и кунг фуа.

Постигао је многе запажене резулате у овом спорту на разним домаћим и међународним турнирима. Његов највећи успех је на светском првенству у Немачкој када освојио је титулу – вице шампион Европе. Такође, ову ласкаву титулу понео је и у Пољској. Био је и првак Србије.

Богдан каже да су тренинзи доста захтевни и да му је у почетку било тешко. Прво је радио кате и основне покрете. А сада је најважније да на тренинзима буду дисциплиновани.

-Да медаљу покупимо на тренингу, а да на такмичење одемо само по њу. Дајемо сто посто себе –  истакао је овај младић који ове такмичарске године очекује поново позив за репрезентацију Србије, а са својим клубским друговима се овог лета спрема и за такмичење које ће бити одржано октобра у главном граду Грчке, Атини.

-Циљ нам је да на овом такимчењу постигнемо што бољи резултат. Озбиљно се спремамо – рекао је Богдан.

Kарате клуб Врање основан је 1989. године у Врању у сали Учитељског факултета. Kако је време пролазило долазило је до омасовљавања клуба тако да је у једном периоду клуб имао и преко 150 чланова. Kако је клуб растао тако су долазиле и награде са разних такмичења како домаћих тако и међународних.

Пројекат „Лајк за спорт“ подржан је од стране Града Врања на Конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2023. години.

Подели: