Лајк за спорт, лајк за Јована Бабовића мајсторa каратеа

У оквиру пројекта „Лајк за спорт“ представићемо још једног такмичара Карате клуба Врање. Реч је о Јовану Бабовићу који је почео да тренира овај спорт септембра 2017. године. Иако је најпре кренуо да тренира кошарку и у том спорту био неколико година био му је потребан нови изазов и захваљујући својој млађој сестри која такође тренира карате одлучио је да се опроба и савлада нове вештине.

-У каратеу је најважније бити константан, редовно тренирати и стално се усавршавати. Потребно је да будемо свесни својих предности и својих мана. У каратеу постоји категорија борбе и категорија ката. Ја се бавим катама – истакао је Јован и одао да је најпоноснији на своје успехе којих има доста на домаћим и светским првенствима али је издвојио као најдраже Европско такмичење у Бару 2019. године када је својио III место у дисциплини ката.

Јован је завршио Гимназију „Бора Станковић“ у Врању и када смо разговарали са њим припремао се за студентске дане и Електронски факултет у Нишу.

Захваљујући свом труду и раду, тренинзима и такмичењима стекао је звање мајстор каратеа црни појас децембра 2021. године.

-Мој највећи успех је што сам се захваљујући каратеу остварио као личност. Поред академског успеха, видим себе као бољек караисту него што сам сада јер сматрам да је потребно стално себе усавршавати, бити свестан својих мана и предности – истиче талентовани Јован.

Пројекат „Лајк за спорт“ подржан је од стране Града Врања на Конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2023. години.

Подели: