Лајк за спорт, лајк за Лазара Ђорђевића Радића такмичара Карате клуба Врање

Лазар Ђорђевић Радић има 16 година и похађа Економско трговинску школу у Врању и одличан је ученик. Члан је Карате клуба Врање 10 година. Вредно ради како би савладао нове технике и вештине.

-Привукла ме је вештина у овом спорту и јапанска традиција. Свиђа ми се такође техника самоодбране. Са тренером Ратком Крстићем имамо одличан другарски однос. Тренинзи су захтевни и у зависности за које такмичење се припремамо – каже Лазар и додаје да је за карате важно да будеш сталожен и миран и у свим ситуацијама треба бити сконцентрисан на то што треба да се уради, без неког претераног размишљања.

Овај млади каратиста је постигао такође као његови клубски другови бројне резултате од којих су му најдражи успеси на европским и светским такмичењима као што је Европско првенство у Суботици одржано 2022. године када је освојио IV место. На првенству у Чешкој, у Карловим Варима освојио је II место у својој категорији. Такође, Лазар је и  првак региона у својој категорији.

-У некој блиској будућности себе видим као мајстора каратеа. Волео бих да оснујем свој клуб и да будем цењени тренер као што је мој тренер Ратко – завршава своју причу Лазар.

Карате клуб Врање тренутно броји између 40 и 60 детета узраста од 7 до 21 године. Овај податак говори о великом успеху клуба који има толико кадета и јуниора.

Тренер Ратко Крстић се бави каратеом од 1970. године. Његов први учитељ био је професор Тома Михајловић из Ниша, а мајсторска звања је стекао код браће Владимира и Илије Јорге у Нинбергу у Немачкој.

Пројекат „Лајк за спорт“ подржан је од стране Града Врања на Конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2023. години.

Подели: