Већник за спорт Ђорђевић отворио прву Бициклијаду – двоточкашима до Врањске Бање и бране Првонек

У оквиру Врањског спортског лета 2023. званично је отворена прва Бициклијада трком од Врања до Врањске Бање, без такмичарског значаја. Први део трке је промо вожња за рекреативце, док ће се такмичарски део возити на релацији од Врањске Бање до бране Првонек. У 13 сати програмом је предвиђена додела захвалница и медаља.

На Бициклијади се пријавило 100 рекреативаца, а шесторо бициклиста дошло је из Бујановца. Спортску манифестацију отворио је градски већник за спорт Ненад Ђорђевић.

-Знамо да је бициклизам као и трчање и ходање базичан спорт. Да је то нешто прелепо, да се дружите, од 7 до 77 година, деца, одрасли, пензионери, наши професори који су данас са нама насмејани. То је како град треба да функционише и на који начин треба да организујемо када је у питању и Врањско спортско лето и када су у питању све манифестације. Да се захвалим Бициклистичком клубу „Железничар“ на подршци, у све ово је укључена је и Спортска хала, организациони одбор је заседао и све плански испланирао. На данашњу акцију можемо да будемо поносни – рекао је већник за спорт и омладину Ненад Ђорђевић.

Бициклијада представља спортску манифестацију рекреативног бициклизма која промовише здрав и активан стил живота уз редовну и безбедну вожњу свих типова бицикала.

Организатори манифестације су Јавна установа „Спортски објекти“, Планинарски клуб „Железничар 2006“ и Удружење „Бициклисти Врање“ уз подршку града.

Подели: