др Станисављевић: Узимати што више течности и исхрану прилагодити временским условима

Високе температуре, нагле временске прилике и повећан број пацијената у служби Хитне медицинске помоћи у Врању су свакодневица. Јављају се пацијенти са главобољом, несвестицом, вртоглавицом, умором  баш због високих температура које су током протеклих дана биле и до 40 степени.

Због тренутних временских прилика служби Хитне медицинске помоћи у Врању ових дана углавном се јављају пацијенти са ниским крвним притиском јер због високе дневне температуре долази до ширења крвних судова, рекао је у изјави за Врањску плус, др  Слађан Станисављевић који је и апеловао на наше суграђане да без преке потребе не излазе у најтоплијем делу дана и то у периоду од 10 до 17 сати.

Служба Хитне медицинске помоћи осим излазака на терену ради и амбулантне прегледе. Дневна смена је нешто растерећенија где се по речима Станисављевића јављају највише троје пацијената док је  број пацијената у вечерњој смени повећан баш због непоштовања савета лекара.

Из тог разлога апелујемо на све суграђане да поштују савете, узимају прописану терапију, исхрану прилагоде временским условима, како би олакшали себи али и лекарима службе Хитне медицинске помоћи.

Подели: