Лајк за спорт, лајк за Богдана Крстића каратисту клуба Врање

Из Карате клуба Врање у оквиру пројекта „Лајк за спорт“ представљамо још једног талентованог спортисту. Његово име је Богдан Крстић који има 15 година. Иде у ОШ „Јован Јовановић Змај“ осми је разред и одличан ученик. Овај борилачки спорт тренира пуних 13 година, каже да је почео још док је био у вртићу. Најпре је савладао кате а потом је пре неколико година кренуо и са борбама. Почео је да се такмичи и постао је захваљујући свом труду и раду члан репрезентације.

-Најважнија је дисциплина у овом спорту и посвећеност. Лепо је што стално упознајемо нове другаре, све прођемо и све видимо. Такође, важно је да се води рачуна о исхрани посебно када се спремамо за нека озбиљнија такмичења и треба да се води рачуна о свему – каже Богдан.

Тренутно је носилац браон појаса. На домаћим и међународним такмичењима има прегршт медаља од којих су најзначајнија два прва места на државном првенству у Београду и Врњачкој Бањи, а као најдраже му је освојено II место на светском првенству у Чешкој у Kарловим Варима.

-Најпоноснији сам на ово такмичење које је било одржано септембра прошле године у Чешкој када сам освојио титулу вицешампиона – истакао је овај талентовани каратиста.

Ове године очекује још бољи yспех.

-Желим да наставим да се бавим овим спортом, жеља ми је да будем првак света а једног дана и тренер и судија – истакао је Богдан.

Пројекат „Лајк за спорт“ подржан је од стране Града Врања на Конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2023. години.

Подели: