Светски дан борбе против трговине људима – Како се заштитити и остати безбедан?

Локални тим за превенцију и борбу против трговине људима Града Врања обележио је Светски дан борбе против трговине људима акцијом на Јумковом базену у којој су обучени вршњачки волонтери, едукатори Црвеног крста Врање у сарадњи са члановима Канцеларије за младе Града Врања, организовати мини едукацију на тему трговине људима.
-У овој години није било забележених случајева трговине људима – рекла је Беба Каначки потпредседница Локалног тима за превенцију и борбу против трговине људима Града Врања.
Сви присутни су попуњавали упитнике о познавању феномена трафикинга и дељени су флајери и пропагандни материјали који садржи основне појмове и превентивна упутства како се заштитити и остати безбедан. Ове године активности локалног антитрафикинг тима подржала је и Локална мрежа за превенцију вршњачког насиља Града Врања.
Холдинг компаније памучни комбинат Јумко је за волонтере Црвеног крста Врање, Канцеларије за младе Града Врања и полазнике школе анимираног филма који ради анимирани филм на тему трговине људима,  обезбедила додатни сет бесплатних улазница за базен које ће моћи да искористе овог лета.
Локални тим за превенцију и борбу против трговине људима Града Врања ове године обележава десет година постојања и има за циљ да обезбеди свеобухватан, континуиран и проактиван одговор друштва и локалне заједнице на трговину људима у складу са динамиком нових изазова, ризика и претњи.
https://www.youtube.com/watch?v=qY3vCUDgRqc
Подели: