Министарка здравља Грујичић обишла Здравствени центар у Врању и најавила добијање магнетне резонанце

Министарка здравља проф. др Даница Грујичић данас је била у радној посети Врању. Она се најпре састала са градоначелником др Слободаном Миленковићем, његовим сарадницима и представницима здравствених установа из Пчињског округа. Након тога министарка је обишла Здравствени центар у Врању, а обиласку је присуствовао и министар за јавна улагања Марко Благојевић.

Министарку здравља проф. др Даницу Грујичић у Здравственом центру у Врању дочекало је руководство и запослени. Она је заједно са министром за јавна улагања Марком Благојевићем, градоначелником Врања др Слободаном Миленковићем и његовим сарадницима, директором Здравственог центра др Сашом Ђорђевићем и управницом Болнице др Наташом Стоиљковић обишла најпре Блок Б павиљонског дела болнице који је у реконтрукцији. У овом блоку смештене су одељења: ортопедија, урологија, офталмоилогија и орл и хирургија. Министарка Грујичић обишла је и друга одељења Здравственог центра. Градоначелник др Слободан Миленковић је у обраћању истакао да је поносан што се остварује сан генерација Врањанаца о болници под једним кровом.

Министар за јавна улагања Марко Благојевић изразио је задовољство због напретка у реализацији пројекта који обухвата 15.000 квадратних метара од чега је 3.000 потпуно ново.

Оно што је добра вест за све који се лече у овом здравственом центру јесте добијање магнетне резонанце како је најавила министарка здравља проф. др Даница Грујичић. Министарка је рекла да је препород здравства у Србију почео 2014. године али да није довољно градити само болнице већ мислити на време и на кадрове.

Подели: