Лајк за спорт, лајк за Богдана Стојковића из ФК „Минералац“ из Врањске Бање

У оквиру пројекта „Лајк за спорт“ који реализујемо под покровитељством града Врања представићемо и младе талентоване фудбалере клуба „Минералац“ из Врањске Бање.

Најпре ћете упознати Богдана Стојковића, који је пример правог спортисте. Капитен је пионирске селекције а овај спорт тренира пуних седам година. Рођен је 14. новембра 2008. године и завршио је ОШ „Радоје Домановић“ у Врању.

Фудбал је заволео од малена и каже да је његов узор португалски фудбалер Кристијан Роналдо. Његов тренер је Драган Младеновић са којим се лепо слаже а услови у клубу су добри.

-Најважније је да увек будемо упорни и никада не одустајемо од прве до задње секунде, да дајемо свој максимум и на крају тај труд ће доћи до изражаја. Тренирам четири пута недељено у клубу а ја додатно тренирам и индивидуално и у финтес центру. Трудим се да два пута дневно одрадим тренинг и имам посебан режим исхране по савету тренера – каже Богдан и додаје да нема пуно времена за изласке и дружења.

Једног дана жели да се фудбалом бави професионално и да игра за неки велики клуб.

Спортско друштво „Минералац“ формирано је септембра 2018. године и у склопу њега формиран је истоимени клуб. Прва пријатељска утакмица “Минералца” који је на самом почетку окупио 50 малишана од 2005. до 2009. годишта и неколико девојчица одиграна је са “Престижом” из Врања нерешеним резултатом, док је другу утакмицу добила гостујућа екипа. Утакмице су одигране у Балон сали у Врањској Бањи 17. септембра 2018. године.

ФК „Минералац“ има пет тренера и први тим који се такмичи у Пчињској окружној лиги.  Јуна ова године у  Врањској Бањи прославаили су титулу првака Пчињске фудбалске лиге. Титулу најбољег стрелца понео је Стефан Михајловић, док је Александар Станковић, проглашен за најбољег голмана из овог клуба.

Он важи тренутно за најмлађи тим у овој лиги јер је просек година фудбалера 18.

Пројекат „Лајк за спорт“ подржан је од стране Града Врања на Конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2023. години.

Подели: