Отворена изложба „Kалиграфски гест у антропоцентричној слици – изложба експерименталне калиграфије”

У Галерији Народног музеја у Врању отворена је изложба слика Исидоре Јовчић, српске академске уметнице. Назив поставке је „Kалиграфски гест у антропоцентричној слици – изложба експерименталне калиграфије” која је и докторски уметнички пројекат ауторке.

Исидора Јовчић рођена је 1993. године у Књажевцу. Након стручне уметничке школе у Нишу, на смеру за графички дизајн, дипломирала је на Филолошко – уметничком факултету у Крагујевцу, где је завршила и мастер студије. Тренутно је на докторским студијама на Факултету примењених уметности у Београду. Бави се сликарством савремене уметности 21. века и припада млађој генерацији сликара експресионизма, енформела и акционог сликарства. До сада је своје радове излагала на бројним колективним  изложбама.

Поставка којом се представља у Врању одабрана је на  излагачком конкурсу Галерије Народног музеја Врање и реализује се у оквиру пројекта Годишњи програм Галерије Народног музеја у Врању за 2023. годину. Финансијски је подржана од стране Министарства културе Републике Србије.

Подели: