Продужетак лета можемо очекивати у септембру и октобру, чувено Михољско лето

Након осетног захлађења и кратког предаха од тропских температура, добродошло нам је захлађење и освежење које ће се задржати до почетка наредне недеље када можемо очекивати  пораст дневне температуре и наставак уживања у најлепшем годишњем добу, лету.

На почетку разговора са дежурном метеоролошкињом Аном Новковић и кратак осврт на то шта се дешава са временским приликама у региону и  на супер ћелијску олују. Из досадашњег петнаестогодишњег радног искуства по Аниним речима,ова појава је ретка али није неуобичајена за летњи период нарочито када имамо високе температуре ваздуха што доводи до продора хладне ваздушне масе.

Најбитније од свега је да ништа слично у наредном периоду не треба да очекујемо.Мали предах у виду захлађења итекако прија, потврђују и наши суграђани.

Након  захлађења које је итекако приметно и мини предаха од високих дневних температура, пораст дневне температуре и враћање лета у правом смислу те речи, можемо очекивати већ од понедељка.

Након изузетно лошег почетка лета и хладног јуна који је протекао са свега три дана летњих температура које нису прелазиле 30 степени, продужетак лета можемо очекивати у септембру и октобру, чувено Михољско лето,  додала је Новковићева.

Подели: