Лајк за спорт, лајк за Матију Булатовића из ФК „Минералац“ Врањска Бања

Матија Булатовић je члан ФК „Минералац“ од самог оснивања клуба. Рођен је 27. августа 2009. године. Завршио је ОШ „Предраг Девеџић“ у Врањској Бањи са одличним успехом. Фудбал је почео да тренира са шест година јер како каже много воли овај спорт. Његов узор је бразилски Роналдо.

Роналдо Луис Назарио де Лима познатији као Роналдо, бразилски је бизнисмен, власник фудбалских клубова Ваљадолид и Крузеиро и бивши фудбалер, који се сматра једним од најбољих нападача свих времена. У Португалу је познат под надимком „Феномено“ освојио је велики број индивидуалних награда, од чега три пута награду ФИФА фудбалер године и двапут Златну лопту. (Википедија)

Матија је наступао за пионирску селекцију на позицији нападача. Из године у годину прелази селекције. Учествовао је у многим селекцијама РИС-а. Његов тренер је Драган Младеновић.

-Тренинзи су напорни али наш тренер жели да извуче најбоље из нас како би имали најбоље резултате. Најважније је да будемо упорни, истрајни и да побеђујемо – каже овај талентовани млади фудбалер и додаје да постоје одрицања која су неопходна за успех. Нема посебан начин исхране али води рачуна о томе шта уноси у свој организам како би би здрав. Има времена за све, изласке, дружења и тренинге али каже да му је школа на првом месту.

Његове добре игре на позицији центрафора су уочили и људи из ФК „Телеоптика“ из Београда где је добио позив да се прикључи тренинзима и утакмицама фудбалског клуба. ФК „Телеоптик“ озбиљно рачуна на њега у будућности, на њему је само да вредно и марљиво ради а резултати ће доћи – рекли су из управе клуба.

-У будућности себе видим у неком великом клубу као што је рацимо Барселона – каже Матеја, а ми му желимо пуно среће и успеха.

Пројекат „Лајк за спорт“ подржан је од стране Града Врања на Конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2023. години.

Подели: