Почиње пријава за једнократну новчану помоћ у износу од 10 хиљада динара

За ову врсту једнократне новчане  помоћи у износу од 10 хиљада динара  моћи ће да се пријаве мајке деце до 16 година. Пријава почиње у недељу, 20. августа и трајаће месец  дана, тачније до 20 септембра и моћи ће да се изврши на адреси Управе за трезор idp.trezor.gov.rs, након чега ће новац бити и исплаћен.

Мајка, односно подносилац пријаве би  требала  да унесе свој број личне карте, ЈМБГ, као  и назив банке у којој ће новац бити уплаћен.

На овај потез Владе Републике Србије иду речи хвале а новац ће, према речима наших суграђана бити усмерен на куповину неопходних  ствари за децу.

Као  и у свакој  досадашњој пријави и овај пут од пријављивања ће бити изузети хранитељи деце за које се исплаћује новчана помоћ али и примаоци материјалног обезбеђења односно, новчане социјалне помоћи. Њима ће новчана помоћ бити уплаћена без подношења пријаве односно аутоматски.

Ову врсту помоћи моћи ће да оствари свако дете које  је држављанин Републике Србије а које је рођено 21. новембра 2006. године или након тог датума што значи да ће овом врстом новчане помоћи бити обухваћена и деца која су напунила 16 година а која током прошлогодишње исплате новчане помоћи нису испуњавала тадашње услове за помоћ на коју су имали право млади од 16 до 29 година, јер су тада испуњавала услове и имала мање од 16 година.

Исплата ове врсте помоћи очекује се од 25. септембра.

Подели: