Пријем за оркестар Стефана Младеновића у Градској кући

Заменица градоначелника Зорица Јовић и председник Скупштине града др Дејан Тричковић, организовали су пријем за Стефана Младеновића и чланове његовог ансамбла, који су на овогодишњем Сабору трубача у Гучи понели титулу најбољег оркестра. Честитајући им на успеху који су постигли, заменица градоначелника изразила је задовољство што има прилику да победнике Гуче угости у градској кући.

– Драго ми је да су и ове године Врањанци доказали да труба припада Врању. Јер Врање је град препознатљив по труби, мераку и севдаху. Врање је град Бакије Бакића и свих вас који сте признати трубачи, јер чињеница је да нема такмичења или фестивала, а да Врањанци не освоје неку од значајних награда. Поносни смо на вас и надамо се да ћете тако наставити и у годинама које долазе. Град и гардско руководство ће вам као и до сада пружати пуну подршку, јер сте и ви промотери Врања, његове традиције, културе и духа који носи. Хвала вам на томе – истакла је заменица градоначелника Зорица Јовић.

Победнике 62. Драгачевског сабора трубача у Гучи поздравио је и председник Скупштине града др Дејан Тричковић.

– Много сте нас обрадовали признањем које сте освојили на 62. Сабору трубача у Гучи. Знам да није било лако јер је конкуренција из године у годину све јача, али ви сте доказали да јужњачки начин свирања трубе – са душом, искрено, меко, са много емоција публика препознаје, те да сте неприкосновени, што потврђују и резултати које постижете. Драго ми је што Врање не треба да брине за будућност трубе, јер имамо младе уметнике који настављају традицију и на тај начин промовишу не само себе већ и град, музику и наш менталитет. Желим вам да наставите да освајате награде, а Град Врање пружиће вам максималну подршку у томе – рекао је председник Скупштине др Дејан Тричковић.

У име оркестра на топлом пријему и срдачном дочеку захвалио се шеф оркестра Стефан Младеновић.

– Ове године конкуренција је била заиста јака. Такмичило се 50 оркестара, али ми смо се својим наступом ипак изборили за прво место. Веома сам поносан што настављам традицију Бакије Бакића, мога деде Милана Младеновића и оца Ненада. Хвала Граду што нам је увек излазио у сусрет и био подршка у свему –  нагласио је Стефан Младеновић.

Извор: Градски сајт

Подели: