“Подвојени свет“ пред Врањанцима

У Галерији Народног музеја отворена је изложба скулптура, слика и објеката ,,Подвојени свет“, Зорана Игњатовића, академског уметника из Крагујевца.

Зоран Игњатовић рођен је 1961. године у Љубљани. Дипломирао је 1990. године на Академији ликовних уметности у Сарајеву, одсек сликарство. Члан је УЛУС-а од 1992. године. Излагао је на више од 100 групних изложби (у Србији, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Македонији, Румунији, Мађарској, Немачкој, Шпанији, Италији, Јапану, Мексику, Америци, Мозамбику, Јужној Африци) и 40 самосталних изложби (Шкотска, Грчка и Србија). Реализовао је више од 40 пројеката (илустрације књига, дизајн, школе сликања, осликавање ентеријера..).
Учествовао је на више од 20 ликовних колонија. Аутор је и коаутор 7 уџбеника ликовне културе за основне школе, одобрених од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије. Дела Зорана Игњатовића налазе се у збиркама Народног музеја у Крагујевцу, Малог ликовног салона у Новом Саду, Галерији ,,Лаза Костић“ у Сомбору, Народног музеја Ужице, Народног музеја у Пожаревцу, као и у приватним колекцијама у земљи  и иностранству.
Након изложбе одржана је и пројекција филма ,,Свако има права на своје парче неба“.

 

Подели: