Јовић: Врање је град севдаха и мерака

Након Међународне смотре фолклора, за фолклорне ансамбле организован је пријем у Скупштинској сали. У име локалног руководства обратили су се заменица градоначелника Врања Зорица Јовић и председник Скупштине града Врања Дејан Тричковић.

Заменица градоначелника Зорица Јовић пожелела је добродошлицу рекавши да јој је част и задовољство да поздрави ансамбле у име градоначелника др Слободана Миленковића, у своје име и у име руководства града Врања.

-Град Врање је препознатљив по севдаху, мераку, игри, музици и по лепом дружењу, гостопримству и оно што је и слоган града Врања је „град са душом“. Верујем да ћете такве утиске и понети из Врања након завршетка дaнашњег наступа и након завршетка боравка у Врању. Користим прилику да посебно поздравим госте из Лепосавића, нама брадске општине, увек драге госте у оквиру сваке манифестације и генерално сваког дана. Поздрављам госте из нама братске Северне Македоније, из Ниша, Лебана и наравно домаћине који су данас задужени да се прoведете лепо у нашем граду – истакла је заменица градоначелника Врања Зорица Јовић.

– Верујте ми улепшали сте ову салу и направили велико изненађење за мене који овде проводим доста времена. Драго ми је и хвала вам што сте се одазвали нашем позиву да учествујете на 17. Међународној смотри фолклор и 19. „Данима Врања“ – рекао је овом приликом председник Скупштине града Врања Дејан Тричковић

Владимир Јанковић, уметнички руководилац ансамбла ,,Севдах” из Врања гостима је такође пожелео добродошлицу.

Јовићева и Тричковић су представницима фолклорних анасамбала уручили и пригодне поклоне.

Поред домаћина Фолклорног ансамбла „Севдах“ у Градском парку од 19 сати различитим играма представиће се Ансамбл народних игара и песама „Мозаик“ из Ниша, КУД „Копаоник“ из Лепосавића, КУД „Јабланичко коло“ из Лебана и Ансамбл „Вила Зора“ из Велеса.

 

 

Подели: